Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
         Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων που οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας  με ρυθμούς των χιλίων ατόμων την ημέρα, η καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η εκποίηση του πλούτου της χώρας και η δραματική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.
        Το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα η συνεχής μείωση της  φαρμακευτικής δαπάνης με την ταυτόχρονη αύξηση των ανασφάλιστων και των υποχρεώσεων των ασφαλισμένων ( αύξηση της συμμετοχής για φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη) θα στερήσουν από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας το δικαίωμα σε παροχές που κάθε πολιτισμένη χώρα οφείλει να παρέχει στους κατοίκους της.
        Τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πλέον για ψευδαισθήσεις. Πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά στην ιδιωτικοποίηση των δομών της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.   
     Η εμπορευματοποίηση της υγείας και στο χώρο του φαρμάκου, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, θα μετατρέψει το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε καταναλωτικό προϊόν εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στους παρόχους και φάρμακα αγνώστου προελεύσεως και αμφίβολης αποτελεσματικότητας στους ασφαλισμένους.
      Η διαφαινόμενη εξέλιξη της κρίσης κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να σταθούμε όρθιοι, να αντισταθούμε, να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια ζωή  με αξιοπρέπεια.
   
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου