Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 18/10/2012. 
Θεωρούμε ότι η θέση μας είναι στο πλευρό της κοινωνίας της χώρας μας η οποία επί τρία χρόνια βάλλεται βάναυσα από μία σειρά μέτρων τα οποία ως μόνο αποτέλεσμα έχουν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας να οδηγούνται καθημερινά κάτω από τα όριο της φτώχειας. 
Η επιμονή στην εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες του Νότου, παρά τις διαφορές που υπάρχουν στα αίτια που την δημιούργησαν (π.χ. δημόσιο το χρέος της Ελλάδας, ιδιωτικό της Ισπανίας) θα μας φέρει πολύ σύντομα μπροστά στην μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική. 
Η μεθοδευμένη διάλυση του συστήματος υγείας με σκοπό την ευκολότερη ιδιωτικοποίησή του θα προστεθεί στην συνεχώς αυξανόμενη επισιτιστική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας. 
Η από διετίας στοχοποίηση του Ελληνικού φαρμακείου με σκοπό την άλωση του χώρου του φαρμάκου από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, θα στερήσει την χώρα μας από ένα βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μετατρέποντας το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και μέσο κερδοσκοπίας. 
 Σε αυτή την κρίση όπως εξελίσσεται είναι χρέος μας πλέον να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου