Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (03-01-2012)

Αίγιο 03-01-2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.


Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την 2 & 3 Ιανουαρίου 2012 με ταυτόχρονη αναστολή εκτέλεσης συνταγών όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Εκτιμήθηκε σαν πολύ θετική η ανταπόκριση των ασφαλισμένων στα αιτήματά μας, γεγονός που έχει να κάνει με την επίμονη προσπάθεια του Συλλόγου μας, όλο το προηγούμενο διάστημα για ενημέρωσή τους σε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας.
Εκτιμήθηκε επίσης ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων του Π.Φ.Σ. με τους συναρμόδιους Υπουργούς, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν την ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του ελληνικού φαρμακείου και δεν μας εφησυχάζουν για τις ξεκάθαρες προθέσεις της κυβέρνησης, για το κλείσιμο χιλιάδων μικρών φαρμακείων και την πρόθεση της για είσοδο ιδιωτικών αλυσίδων στο χώρο της διακίνησης του φαρμάκου.
Οι Υπουργικές υποσχέσεις για το αυτονόητο, δηλαδή για την πληρωμή των οφειλομένων χρημάτων προς τους φαρμακοποιούς δεν αποτελούν λόγο ούτε δικαιολογία για άρση των κινητοποιήσεων μας.
Το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων παραμένει και επιδεινώνεται: (μείωση ποσοστού κέρδους, πληρωμή τοις μετρητοίς στους προμηθευτές, παράδοση ύλης σε super market γάλατα κλπ, φάρμακα υψηλού κόστους, μη επαρκείς χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, ασφαλισμένοι σε αδυναμία πληρωμής ακόμη και της συμμετοχής τους, χαράτσια για τέλος επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές, Φ.Π.Α. και υπερφορολόγηση για ανείσπρακτα ποσά που μας οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία).
Για τους παραπάνω λόγους η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, με απεργία και ταυτόχρονη αναστολή εκτέλεσης συνταγών και συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 στις 21.00 για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Το κοινό θα εξυπηρετείται κατά τις ημέρες της απεργίας από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΧΤΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου