Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία την 2η και 3η Ιανουαρίου 2012 και την ταυτόχρονη αναστολή εκτέλεσης συνταγών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από την 1η Ιανουαρίου 2012. Παράλληλα συνεχίζει την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 την Γενική του συνέλευση με πρόταση από το Δ.Σ. για προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για Τετάρτη και Πέμπτη, 4 και 5 Ιανουαρίου με ταυτόχρονη συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών.

Οι πρόσφατες δηλώσεις των Υπουργών (Λοβέρδου, Κουτρουμάνη) επιβεβαιώνουν την εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια πολιτική: παράδοση της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Μετά την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών κλινικών, την παραχώρηση κρατικών νοσοκομείων σε ιδιώτες, το κλείσιμο μικροβιολογικών εργαστηρίων ασφαλιστικών ταμείων, το “χαράτσωμα” των ασφαλισμένων για ιατρικές πράξεις στα κρατικά νοσοκομεία, την περικοπή βασικών φαρμάκων μέσω της αρνητικής λίστας, έρχονται τώρα να βάλουν “ταφόπλακα” στο ελληνικό φαρμακείο και ανοίγουν το θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας ασφαλισμένων και φαρμακοποιών πρέπει να είναι κοινός. Τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να επιβιώσουν.

Απαιτούμε

• Την στήριξη και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων
• Τη διεύρυνση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας
• Την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς
• Την μείωση των υπερκερδών των φαρμακοβιομηχάνων και όχι τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΧΤΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου