Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αίγιο, 09/01/2014
Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας απεφάσισε την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του κλάδου όπως αυτές θα αποφασισθούν από τα πρωτοβάθμια όργανα μας, με τις εξής όμως προϋποθέσεις: 

1) Τη διαχείριση της κινητοποίησης να αναλάβει ΕΝΩΤΙΚΗ επιτροπή διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του ΠΦΣ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ., τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των παρατάξεων που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες. (ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ, ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) 
2) Την περιφρούρηση της κινητοποίησης 
3) Την συμμετοχή όλων των συλλόγων με απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. 
4) Την αναστολή των κινητοποιήσεων ΜΟΝΟ μετά από απόφαση των πρωτοβάθμιων οργάνων των συλλόγων και της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. 

Η θέση του «υπεύθυνου συνομιλητή» που ήταν και η κυρίαρχη στον κλάδο την τριετία που πέρασε όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά μας έφερε ένα βήμα πριν την καταστροφή. 
Αδιαφορήσαμε για το τι συνέβαινε γύρω μας, δεν επιδιώξαμε συμμαχίες με τους άλλους κλάδους που υφίσταντο τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών είτε ήταν υγειονομικοί είτε όχι. 
Ήμασταν ο μόνος κλάδος που ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ δεν συμμετείχε σε καμία σχεδόν Γενική Απεργία τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν. 
Παραβλέψαμε το γεγονός ότι ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας είμαστε εξ’ ορισμού αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και όχι απέναντι της. 
Η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. με την νέα της σύνθεση, επιβάλλεται από την πρώτη της συνεδρίαση να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στην κρίση που πλήττει όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία και να το καταστήσει σαφές σε κάθε κατεύθυνση. 

Δ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου